SASTOJCI
6 jaja
20 dkg šećera
2 jušne žlice oštrog brašna
2 jušne žlice Dolcela gussnel
20 dkg čokolade za kuhanje
25 dkg keksa petit beurre
1 l mlijeka
za ukrašavanje
2 vrećice šlag pjene
PRIPREMA
Dio keksa posložite u tepsiju
Ostatak keksa razmrvite rukama u manje komadiće
U mlijeku rastopite čokoladu za kuhanje
Jaja i šećer pjenasto izmješajte i dodajte brašno s gussnelom i još malo izmiješajte
U zavrelo mlijeko s čokoladom izlijte smjesu od jaja,šećera,brašna,gussnela i skuhajte kremu (cca 10 minuta)
U vruću kremu stavite razmrvljene kekse i sve lijepo jednoliko izmiješajte.
Dobivenu kremu s keksima izlijte na podlogu od keksa poravnajte i ostavite da se ohladi
Napravite šlag pjenu po uputama na vrećici i premažite po ohlađenoj kremi po šlag pjeni naribajte čokoladu
Režite na kocke i uživajte
Kolač možete poslužiti uz šlag ili sladoled
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar