Sastojci
30 dag pilećeg filea od prsa (bijelo meso)
1 nemasni jogurt
1 mala žlica senfa
malo soli i papra
peršin
1 mala žlica kurkume
par sjemenki korijandra
Priprema
1.
Pileći file (bez kožice!) narežite na kockice i pecite 5 minuta na tavi sasvim bez masnoće. Povremeno protresite tavu da bi piletina sa svih strana bila jednako pečena.
2.
Tada zalijte jogurtom, dodajte senf, sol i papar, te kurkumu i malo izmrvljene sjemenke korijandra, promiješajte, te pirjajte na umjerenoj vatri dok sva tekućina ne uvrije, otprilike još 5 minuta.
3.
Pred sam kraj pirjanja obilato pospite nasjeckanim peršinom.
Posluživanje
Ova ukusna piletina ne zahtijeva mnogo, sasvim jednostavan prilog poput riže ili neke miješane osvježavajuće salate bit će odličan izbor.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar