SASTOJCI
500 ml kefir
125 ml ulja
1.5 zlica kakaa
1 zlica sode bb
400 gr brasna
300 gr secera
Glazura
50 gr putera
50 gr cokolade
200 gr secera u prahu
4 zlice kaffe ( kuvane ) ili mleka
2 zlice vanilije secera
PRIPREMA
Ukopcati pecnicu da se zagreje na 175 stupnjeva.
Obloziti pek - papirom manju tepsiju ( 20 x 30 cm )
Pomesati sve suhe sastojke i ostaviti sa strane.
Kefir i secer izmiksati te umiksati suhe sastojke. Itresti u tepsiju i staviti peci u prethodnoj zagrejanoj pecnici i peci 30 minuta.
Peceni kolac ohladiti pa premazati glazurom.
Za glazuru otopiti puter, ukloniti sa vatre pa dodati cokoladu, dobro promesati da se cokolada rastopi a zatim umesati i ostale sastojke.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar