ponedjeljak, 18. travnja 2016.

Dimljena skuša sa krompirom i sosom od bibera i vina

Sastojci
6 manjih dimljenih skuša (moje su ukupno merile 1,100 kg) ili 12 fileta
za sos:
4 kašike ulja
2 kašike oštrog brašna
1 manja glavica crnog luka
1 kašika krupno mlevenog šarenog bibera
po ukusu soli
manji listić lovora
1 dl belog vina
4 dl vode
i još:
1 kg krompira



Priprema
1.
Skuše oprati, svaku umotati u parče alu-folije. Poređati ih u pleh i peći petnaestak minuta u rerni na 200°C. Ja sam ih pekla u pica-pekaču. Ostaviti ih par minuta da se u foliji prohlade, razmotati i pažljivo odvojiti da se ne skine kožica (dok je riba vruća kožica se lepi za foliju, prohlađena se lako odvaja).
2.
Krompir očistiti, iseći na kocke i skuvati da omekne, ali da se ne raskuva.
Dok se krompir kuva, napraviti sos:
3.
Na zagrejanom ulju propržiti luk sa listićem lovora. Kada svene dodati brašno i njega malo propržiti. Sve zaliti vodom i belim vinom. Posoliti, dodati biber i prokuvati par minuta da se sos zgusne.
4.
Pečenu skušu složiti na tople tanjire, pored sipati kuvani krompir, preliti ga sosom i poslužiti.

0 komentari:

Objavi komentar

 

Domaćica Template by Ipietoon Cute Blog Design