utorak, 19. travnja 2016.

MORATE ZABILJEŽITI: Lažni čokoladni KOLAČ koji možete jesti koliko želite jer NE DEBLJA!

Predstavljamo vam poslasticu koju možete jesti koliko hoćete bez grižnje savjesti.
Sastojci
Podloga:
  • 15 dag prhkih keksa po izboru
  • 5 dag otopljenog maslaca
  • šaka nasjeckanih lješnjaka
Krema:
  • 6 jušnih kašika sitno mljevenog rogača
  • 2 supene kašike brašna od kokosa
  • 4 supene kašike škrobnog brašna
  • 4 supene kašike mljevenih lješnjaka
  • šaka nasjeckanih lješnjaka
  • 2 supene kašike šećera
  • 20 dag pirea od jabuka
  • 3 supene kašike bademovog mlijeka
  • malo soli




Priprema
Sameljite keks i pomiješajte s otopljenim maslacem. Zatim dodajte sjeckane lješnjake. Smjesu utisnite u kalup po želji i ostavite da malo odstoji i stisne se.
20 dag jabuka nasjeckanih na kockice pospite s jednom malom kašikom šećera, malo limunovog soka i 2 dcl vode. Stavite na vatru i pustite da se krčka dok jabuke potpuno ne omekšaju. Zatim ih procijedite i pretvorite u pire.
Pomiješajte sve suhe sastojke za kremu (rogač, kokosovo i škrobno brašno, mljevene i sjeckane lješnjake, šećer, sol). Dodajte pire od jabuka i bademovo mlijeko i sjedinite sa suhim sastojcima. Smjesu ulijte u kalup s podlogom od keksa.
Stavite ga u rernu zagrijanu na 180 stepeni i pecite otprilike 20 minuta ili dok se površina ne stvrdne. Nakon pečenja kolač prvo ohladite na sobnoj temperaturi. Dlanom i prstima provjerite toplinu na sredini kalupa – ako je hladan onda kolač ubacite u frižider još sat vremena piše zadovoljna.hr

0 komentari:

Objavi komentar

 

Domaćica Template by Ipietoon Cute Blog Design