četvrtak, 21. travnja 2016.

SOČNI MAFINI S NUTELLOM KAD IH POSLUŽITE SVI ĆE TRAŽITI RECEPT

Sastojci

TIJESTO

  225 g brasna
50 g kakaa
3 zlicice praska za pecivo
prstohvat soli
120 g smedjeg secera (ja sam koristila obicni)
2 jaja
250 g slatkog tecnog vrhnja
6 zlica ulja
par zlica Nutele



COKOLADNA GLAZURA
par zlica Nutele
COKOLADNA GLAZURA 2
200 g tamne cokolade
25g putera
50 g slatkog tecnog vrhnja





Priprema
1.
Zagrijat cemo pecnicu na 200°C.
Sve suhe sastojke : brasno, prasak za pecivo,secer,kakao spojit cemo u jednoj posudi.
2.
Jaja cemo lagano izmutit elektricnim mixerom ili pak zicom. Dodati im ulje i vrhnje.Promjesati.
Tekucu masu pridruzit cemo onoj suhoj te sve umjesati i napraviti jednu lijepu glatku masu. Ne predugo i intenzivno mjesati mixerom.
3.
Svaku kosaricu cemo napuniti do pola. Zatim staviti jednu zlicicu Nutele i pokriti drugim djelom tjesta. (Pri tome pazite da ih ne prepunite te da vam kasnije iscure.)
4.



ZA COKOLADNU GLAZURU:
Na pari otopite cokoladu s putrom (ne na kipucoj vodi nego ju maknite da ne vrije) kad je otopljena dodajte vrhnje i sve mjesajte dok ne dobijete lijepu glatku masu. Ohladjene Muffine premazati zlicicom ili im samo namociti glavice u cokoladnoj kremi.
5.

  Peci ih ca. 20 minuta. Muffini su gotovi kad se na pritisak prsta opet vrate gore.
Ohladjene  Muffine premazat cemo malo zagrijanom ili dooooobro izmjesanom Nutelom.
A onda zazmiriti, ukljuciti Rundeka  i zaboraviti na sve dijete svijeta 🙂
Radujem se vasim slikama 😉
Posluživanje
U originalnom receptu iz knjige “1 Teig 100 Muffins” se umjesto Nutele koristi crna cokolada.
Dakle unutra ide  komadic crne cokolade pa opet tjesto. Takodjer je i glazura od iste.
Ja sam radila i jedno i drugo. Nutela mi je definitivno favorit.

0 komentari:

Objavi komentar

 

Domaćica Template by Ipietoon Cute Blog Design