Sastojci
Kuhana šunka 270 g
Mladi luk 15 g
Korijen celera 15 g
Kiseli krastavci 35 g
Ocat (voda) od kiselih krastavaca 50 ml
Majoneza 95 g
Senf 2 čajne žlice
Recept
Šunku narezanu na manje komade, komadiće korijena celera i mladi luk stavite u električnu sjeckalicu i usitnite na veličinu rižinog zrna. Ako ne volite jaču aromu luka u jelima prije nego ga dodate u električnu sjeckalicu stavite ga dinstati kako bi postao slađi. Ako nemate mladi luk kod kuće možete koristiti i običan.
U usitnjenu šunku zatim dodajte majonezu, kisele krastavce koje možete ali i ne morate prethodno naribati te 2 čajne žlice senfa.
Uključite električnu sjeckalicu i pustite da od navedenih sastojaka napravi kremu (2-3 minute na srednjoj brzini).
Pred kraj isprobajte namaz i po potrebi dodajte soli i papra, a gustoću namaza regulirajte s octom i vodom iz staklenke kiselih krastavaca.
Namaz držite u hladnjaku do upotrebe, a ja vam predlažem da namaz servirate na lisnatim jastucima posipanim sjemenkama lana.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar