Sastojci
Tijesto
1kg
brašna
150ml
maslinovog ulja
400ml
mlijeka
jedna
friška germa
šećer i so, pola pola
Dodatak
500g
pilećih mini hrenovki
dva
žumanca za premazati
mak za posuti
Način pripreme
U mlako mlijeko i šećer utopiti frišku germu da se upjeni.
Kad se germa upjenila dodati brašno i nevadene sastojke. Tijesto mijesiti rukama da se dobije glatko tijesto.
Tijesto poklopiti i ostaviti na toplo mjesto da nadolazi.
Dok tijesto nadolazi pripremati hrenovke. Hrenovke na kratko u vodi prokuhati, zatim staviti na cjediljku da se okapaju i hlade.
Od nadošlog tijesta odvojiti 15 loptica. Svaku lopticu razvaljati valjkom za tjesteninu debljine caa. ½ cm.
Kao što je na slici, staviti dvije hrenovke i rolovati. Rolovane hrenovke preko sredine nožem razdvojiti na 3 ili vise mjesta. Rolnice nožem prerezati preko.
Tepsiju prekriti backpapirom i pogačice stavljati u malom razmaku. Ostavit na toplo mjesto da ponovo nadolaze.
Nadošle pogačice premazati istučenim žumancima i posuti makom.
Peći na 200°C.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar