ponedjeljak, 2. svibnja 2016.

COKOLADNA TORTA

Sastojci:
Kora:
4 jaja
10 kasika secera
10 kasika vode
15 kasika brasna
1 prasak za pecivo

Fil:
1 litar mlijeka
4 pudinga od cokolade
1 cokolada za kuhanje
1 margarin

Ja sam izmedju dva fila stavila bananice i tops keks i koru sam mazala nutelom i orasima.

PRIPREMA:



 

4 jaja umutiti sa 10 kasika secera, onda dodati vodu, prasak za pecivo i brasno, i onda staviti sve na tepsiju pleh na koji se prethodno stavi ulje i brasno.. Koru treba peci na 180 stepeni, oko 20etak minuta. Onda izvaditi koru, i razrezati po pola, tako da dobijemo dvije kore u obliku pravougaonika.

U medjuvremenu, dok se kora pekla, mi smo u mlijeko stavili 2 solje secera, te sacekali da prokuha, i dodali 4 pudinga od cokolade koje smo prethodno istopili u 2dl mlijeka. Dobro izmijesamo, te dodamo cokoladu za kuhanje, opet izmijesamo, i onda cekamo da se fil ohladi, uz stalno mijesanje. Kada se fil ohladio, dodamo margarin i dobro izmijesamo.



Onda jednu koru mazemo nutelom ili eurokremom, stavimo orahe na to, i onda redamo fil, Nakon toga, redamo keks tops ili neki drugi, ali ja sam tops,kao na ovoj slici


Onda ide ponovo fil, i tu mozemo bananice redati.. Nakon toga ide druga kora, i ostatak fila stavljamo kao glazuru. Moze i na kraju biti slag krema od vanilije, ili neka druga, po slobodnom izboru za ukrasavanje.


TORTA ODLICNOG UKUSA, COKOLADNA, SVI JU VOLE, ODLICNA ZA SVE PRIGODE TIPA RODJENDANA, NEKE PROSLAVE ILI ZA SVAKI DAN. Uzivajte i prijatno :)

0 komentari:

Objavi komentar

 

Domaćica Template by Ipietoon Cute Blog Design