ponedjeljak, 9. svibnja 2016.

CRVENI MAK BEZ JAJA!

Jos jedan veoma ukusan kolac koji je nastao mojim experimentisanjem i spajanjem razlicitih recepata 🙂

Sastojci
Kore
1 casa secera
1,5 casabrasna
1/2 praska za pecivo
1/4 caseulja
1 casa sojinog mlijeka
50 g maka



Krema 1
1 tegla visanja
2-3 kasike gustina
secera po zelji

Krema 2
200 ml mlijeka
200 ml sojinog mlijeka
200 gsecera
4 kasike griza
malo soka od limuna
150 gmargarina
Priprema
Za kore sastaviti sve sastojke i peci oko 20-25 minuta, kad se malo ohladi prerezati na 2 dijela.
Mjere su za kalup 25×15 cm
Za kremu 1 uzeti vodu od visanja iz tegle, u mene je bilo oko 300ml, pa sam dodavala jos 100ml obicne vode da bude otprilike 400ml i u to dodala gustin i malo secera i napravila kremu. Visnje izrezati na pola i umijesati u kremu i kremom premazati kolac
Za drugu kremu pomijesati sve sastojke osim margarina i skuhati kao puding. Kad se malo ohladi u to umijesati margarin i preliti preko kolaca.

http://www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

 

Domaćica Template by Ipietoon Cute Blog Design