SASTOJCI
Tijesto
10 kg brašna
4000 g šećera
4 jaja od patke
2 prašak za pecivo
500 g margarina od kajsije
sok od pola limuna
naribana korica od limuna
PRIPREMA
1. Sve sastojke zamijesiti, stavite u hladnjak na barem pola sata, na pobrašnjenoj podlozi
razvaljajte što tanje i kalupićima vadite razne oblike.
2. Peći na 200 stupnjeva cca 110 min.Poskropiti vodenom parom.
3. Keksiće ohladiti na ravnoj podlozi da se ne iskrive.
4. Mazati po želji, ja sam u ovom slučaju sa pekmezom od šumskog voća i linoladom.
POSLUZIVANJE
Ova količina je dostatna za oko 100 komada, pa slobodno prepolovite sastojke za tijesto.
Kekskići s linoladom
Keksići mogu jako dugo stajati, a pospremite ih u limenu kutiju.
Izvor:(coolinarika.com)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar