srijeda, 4. svibnja 2016.

POSLASTICA ZA KOJU VAM NE TREBA PUNO VREMENA A UKUS JE VRHUNSKI

Potrebno je:
400 g mlevenih oraha
300 ml mleka
2 čaše (od 300 ml) šećera
250 g margarina
malo narendane kore limuna

250 g šećera u prahu
4-5 kašika vrele vode
nekoliko kapi limunovog soka
nekoliko kapi ekstrakta od jagode
2-3 kašike ulja
pakovanje korica za rozen tortu




Priprema
1
Mleko i šećer ukuvati na laganoj vatri da se dobije srednje gusta masa, zatim dodati mlevene orahe i prethodno poluotopljen i umućen margarin i narendanu limunovu koru. Korice filovati toplim filom.
Glazura: 250 g šećera u prahu umutiti sa 4 kašike vrele vode i dodati nekoliko kapi ekstrakta od jagode, neprestano mutiti dok se ne dobije žitka masa i dodati malo limunovog soka i na kraju dodati 2 kašike ulja ili grudvicu veličine oraha margarina.

1 komentari:

 

Domaćica Template by Ipietoon Cute Blog Design