utorak, 11. travnja 2017.
KRALJICA MEĐU PITAMA…ORGINALNI RECEPT KOJI SE ČUVA OD ZABORAVA!
SASTOJCI:
Za tijesto:
600 g brašna
1 jaje
2-3 dl mlake vode
1 kašika ulja
2 kašičice soli
Za fil
500 g mlevene junetine
1 glavica crnog luka
ulje
so
biber
slaka paprika
Preliv:
1 čaša jogurta
1 čaša kisele pavlake
2-3 čena belog luka
Još
100 g margarina
3 kašike ulja
PRIPREMA:
U vanglicu sipajte brašno, so, ulje, jaje i postepeno dodajite mlaku vodu i mesite testo rukom.
Zamesite mekše testo.
Istresite na radnu površinu i premažite gornju stranu sa malo ulja.
Pokrijte krpom i ostavite da stoji pola sata.
U tiganj sipajte malo ulja i kada se ugreje sipajte sitno seckan crni luk i pržite dok ne dobije zlatnu boju.
Dodajte mleveno meso i dinstajte desetak minuta.
Začinite po ukusu i ostavite da se ohladi.
Testo podelite na 15 loptica, oblikujte i svaku rasklagijajte u veličinu plitkog tanjira.
Otopite margarin i ulje.
Premažite 4 jufke, redjajući jednu na drugu, zatim stavite petu, ali nju ne premazujete.
Tako ponovite još dva puta, dobijćete 3 gomile po 5 jufki.
Ostavite da stoji pola sata.
Jednu gomilu rasklagijajte sto tanje i podelite na 15 kvadrata.
Na svaki kvadrat stavite po kašiku fila i presavijte dijagonalno, sa obe strane, tako da ćete dobiti oblik paketića.
Otopljenim margarinom i uljem premažite pleh ili tepsiju, i ređajte savijene mantije s’ tim što ćete preklop okrenuti dole. Isto uradite i sa preostale dve gomile.
Savijene i složene mantije premažite ostatkom otopljenog margarina i ulja.
Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 15 minuta zatim smanjite na 180 stepeni i pecite još 15 minuta.
Pomešajte jogurt i pavlaku, dodajte izgnječen beli luk (ja ga nisam stavljala).
Prelijte pečene mantije i ostavit desetak minuta u toploj rerni da upiju preliv.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar