nedjelja, 14. veljače 2016.

Kremasti kolac sa keksom i lino ladom

Sastojci
400 gr. keksa
1 l. mleka
3 paketic puding od vanile
1 staklenka lino lada duo
250 gr. secera
250 gr. margarina
100 gr. cokolade
100 ml. mleka
jos:
50 gr. cokolade za dekorisanje



Priprema
1.
Od 1l.mleka,odvojite malo sa strane,a ostatak stavite u serpu na vatri da se zagreva.Dodajte i secer.U ostatk mleka stavite puding,te mesajte da nema grudvica.Kada mleko na vatri zakuha,ulijte mleko sa pudingom,te stalno mesajuci kuhajte dok dobijete gusti krem.Odma mu dodajte iseckan na listice margarin,te mesajte dok se margarin otopi.
2.
Potom dok je jos vrela,kremu podelite na dva jednaka dela.U jedan deo stavite izlomljenu na kockcie cokoladu,te mesajte dok se cokolada rastopi.Potom obadve kreme pokrijte prozirnom folijom,te ostavite da se ohlade.

3.
Pripremite kalup 10×35.Keks prodzite kroz ostalih 100 ml.mleka,te redzajte na tacnu.Potom premazite sa lino ladom (ovo ce ici malo teze,jer keks se mrda.Ja sam imala kalup i nije bilo muke.Mozete otopiti malo lino ladu u mikrotalasnoj kako bi je lakse razmazali).

4.
Povrh lino lade,stavite pola od bele kreme.Ponovo naredzajte keks umocene u mleko,pa lino ladu,te potom crnu kremu.Ponovite postupak jos jednom.Ostavite 2-3 zlice bele kreme za povrsinu kolaca.

5.
Zavrsite sa ostatko belom kremom koju smo ostavili,te potom naribati cokoladu.Ostavite u hladnjak da se stisne najmanje 5-6 saati ili najbolje preko noci da keks omeksa i da se ukusi sajedine.Potom secite na kocke,te posluzite.



6.
Prijatno!
Posluživanje
Posluzite uz soljicu kave.

0 komentari:

Objavi komentar

 

Domaćica Template by Ipietoon Cute Blog Design