jednostavan i brz za pripremu, bez pečenja. Odlična su kombinacija keksa, osvježavajućih jabuka,
SASTOJCI
450 g Petit Beurre keksa
1 kg jabuka
6 dcl vode
200 g šećera
2 vrećice pudinga od vanilije (2×80 g)
1-2 žličica cimeta
0,5 l vrhnja za šlag
2 učvršćivača za šlag
POSTUPAK
U lim za pečenje (unutarnje mjere 37×21 cm, visoki) staviti jedan red Petit Beurre keksa.
Vodu, šećer, cimet i naribane jabuke staviti kuhati.
Kada zakipi u smjesu uliti pudinge prethodno razrađene u 1 dcl vode.
Sve zajedno kuhati do kraja kao klasični puding.
Kada je gotovo pola smjese izliti po pripremljenom prvom redu keksa i ravnomjerno rasporediti.
Na smjesu naslagati drugi red keksa.
Izliti ostatak kreme i ravnomjerno rasporediti.
Staviti treći red keksa.
Kolač ostaviti da se potpuno ohladi oko 45-60 minuta.
Napraviti šlag od vrhnja za šlag i dodanih učvršćivača. Šlag raditi kada je kolač već potpuno hladan.
Na hladan kolač ravnomjerno rasporediti napravljeni šlag.
Staviti u hladnjak preko noći ili barem 4 sata.
Prije serviranja kolač posuti kakaom u prahu ili naribati čokoladu.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar