utorak, 27. prosinca 2016.

POGODNA ZA ZAMRZAVANJE A SAMIM TIME I ZGODNO REŠENJE ZA IZNENADNE GOSTE


Sastojci
fil
500 g sira
4 jaja
1 casa jogurta
1 casa ulja
1 prasak za pecivo


  i jos
500 g (1 pakovanje) kora za pitu
1 jaje
malo jogurta

Priprema
1.
Kore razdvojiti i podeliti na dva jednaka dela.
2.
Umutiti jaja, pa dodati sve ostale sastojke i promesati.
3.
Prvu koru rasirite i poprskajte je uljem.
4.
Svaku narednu koru premazite sa malo fila. Po zelji mozete dodati i spanac, proprzen praziluk ili vec sta volite.
5.


  Obratite paznju da fil imate za obe polovine kora.
6.
Kad isfilujete sve kore sa prve gomile, uvite rolat.
7.
Isto uradite i sa drugom polovinom kora.
8.
Rolate stavite na posluzvnik ili neki pleh i stavite u zamrzivac na 2-3 sata da se malo stegne, da bi moglo lakse da se isece na parcad.
9.
Izvadite rolate i isecite ih na jednake delove debljine oko 2 cm.
10.
Ukoliko necete odmah da je pecete, stavite parcice u neku ciniju ili kesu i vratite u zamrzivac, pa kad dodju gosti uradite sledece:
11.
Umutite 1 jaje sa malo jogurta i umocite jednu stranu parceta, pa stavite u pleh okrenuto tom stranom nagore. Pleh obavezno oblozite pek papirom.
12.
Isti postupak je i ako se pece odmah.
13.
Po zelji posipite susamom i pecite u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni.
Posluživanje
savet
Kore pokrite krpom da se ne osuse dok pravite prvi rolat.
Pošalji ovo e-poštom
Blogiraj ovo!
Podijeli na usluzi Twitter
Podijeli na usluzi Facebook

0 komentari:

Objavi komentar

 

Domaćica Template by Ipietoon Cute Blog Design