u starom broju jednog časopisa pronašla sam još jedan način kako da se potroši stari kruh-malo neobičan način pripreme
Sastojci
1/2 (25 dag) bijelog kruha iz kalupa
30 dag ementalera
5 dag dimljene mesne slanine
po želji sa ili bez šunke
4 jaja
1/2 l mlijeka
sjeckani peršin,sol,muškatni oraščić
nekoliko kapi umaka tabasco(može i bez)
Priprema
1.
Namastite vatrostalnu posudu.Kruh narežite na tanke kriške i složite u posudu naizmjence s tankim ploškicama sira(i šunke ako je stavljate).Slaninu narežite na kockice i pospite po kruhu.
2.
U zdjelici pomiješajte jaja s mlijekom,te primješajte nasjeckani peršin,oraščić,dosolite i popaprite(po želji dodajte tobasco).Smjesa mora biti dobro začinjena.
3.
Zalijte na kruh i dolijte toliko vrele vode da sloj bude u visini kruha.Vatrostalnu tada stavite u duboku tepsiju pa u tu tepsiju nalijte vode da dopire do 2/3 posude sa složencem.
4.
Pecite 30-40 minuta na 200 stupnjeva(po potrebi dolijevajte kipuće vode u lim).Poslužite odmah.
5.
Složenac je prilično neobičnog okusa zbog vode-jako mekan,skoro kao pjena .
www.coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar