Odličan spoj banana i vanilije.
Sastojci
Biskvit:
6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica brašna
Krema:
1 l mlijeka
2 pudinga od vanilije
4 jaja
4 žlice šećera
4 žlice brašna
2 margarina
6 banana
Priprema
1.
Biskvit:
Posebno izmiksati bjelanjke. Žumanjke izmiksati sa šećerom, dodati brašno i na kraju snijeg od bjelanjaka. Peći u velikoj tepsiji od pećnice. Pečeni biskvit zarolati tj. prebaciti preko plastične boce.
2.
Krema:
Staviti mlijeko da zakuha. Dotle dobro izmiješati sve sastojke pa skuhati u mlijeku. U hladno dodati 2 margarina i dobro izmiješati.
3.
Slaganje:
Položiti biskvit na pladanj te ga tanko premazati kremom, a na jednom kraju malo deblje. Na taj deblji kraj složiti uzduž 4 banane jednu do druge (u dva reda) pa opet red kreme, pa 2 banane (vidi se u predjeku torte na slici), pa zadnji red kreme. Preklopiti drugim dijelom biskvita u roladu a ostatkom kreme omazati cijelu tortu. Ukrasiti čokoladnom glazurom.
Posluživanje
Ohlađena torta je najbolja. Vrlo brzo nestane.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar