srijeda, 2. ožujka 2016.

Kolač od maka i limuna

SASTOJCI

– 175 g maslaca
– 200 g šećera
– 3 jajeta
– malo rendane korice limuna
– 200 g mlevenog maka
– 100 g brašna
– 5 g praška za pecivo
– 130 ml mleka

Za glazuru

–  sok od jednog limuna
– 150 g šećera u prahu

PRIPREMA



1. Penasto umutiti maslac s rendanom koricom limuna i šećerom. Postepeno dodavati jedno po jedno jaje, dobro mešajući između svakog dodavanja. Smesa mora biti glatka i penasta. Ručno umešati mak i prosejano brašno pomešano s praškom za pecivo. Na kraju dodati hladno mleko.

2. Dobijenu smesu sipati u pleh i peći na 180 stepeni oko 55 minuta (proveriti čačkalicom da li je kolač gotov).

3. Dok se kolač peče, pripremiti glazuru – pomešati sok limuna s prosejanim šećerom u prahu i mutiti dok se ne dobije gusta, bela smesa. Prema potrebi dodati još šećera. Time premazati kolač čim ga izvadite iz rerne.

Savet: Za pripremu ovog kolača važno je da maslac bude sobne temperature, kako bi se lepše i lakše umutio



Izvor: Kurir.rs

0 komentari:

Objavi komentar

 

Domaćica Template by Ipietoon Cute Blog Design