SASTOJCI
– 175 g maslaca
– 200 g šećera
– 3 jajeta
– malo rendane korice limuna
– 200 g mlevenog maka
– 100 g brašna
– 5 g praška za pecivo
– 130 ml mleka
Za glazuru
– sok od jednog limuna
– 150 g šećera u prahu
PRIPREMA
1. Penasto umutiti maslac s rendanom koricom limuna i šećerom. Postepeno dodavati jedno po jedno jaje, dobro mešajući između svakog dodavanja. Smesa mora biti glatka i penasta. Ručno umešati mak i prosejano brašno pomešano s praškom za pecivo. Na kraju dodati hladno mleko.
2. Dobijenu smesu sipati u pleh i peći na 180 stepeni oko 55 minuta (proveriti čačkalicom da li je kolač gotov).
3. Dok se kolač peče, pripremiti glazuru – pomešati sok limuna s prosejanim šećerom u prahu i mutiti dok se ne dobije gusta, bela smesa. Prema potrebi dodati još šećera. Time premazati kolač čim ga izvadite iz rerne.
Savet: Za pripremu ovog kolača važno je da maslac bude sobne temperature, kako bi se lepše i lakše umutio
Izvor: Kurir.rs
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar