Sastojci
500 g svježeg sira (bilo kojeg)
500 g margarina ili maslaca
500 g oštrog brašna
2 žutanjka
sol za posipanje
ostali začini zaposipanje po želji: sezam, kim, itd.
Priprema
1.
Umijesi se tijesto od brašna, margarina i sira. Može se ostaviti malo da odstoji. Najbolje je prvo izmrviti margarin i umiješati ga u brašno te usitniti, a potom dodati sir i lagano umijesiti.
2.
Dobiveno tijesto se razvalja na podlozi na oko 1 centimetar debljine, lijepo se prereže na kockice veličine 2x3 cm, ili već po želji (mogu se raditi kao slanci, malo duži). premaže ih se žutanjkom (treba 2 na ovu količinu) i posoli lagano ravnomjerno. uz sol može se dodati po površini slanaca sezam, kim ili neki drugi začin po želji.
3.
slanci se peku na 180-200 °C oko 20-30 minuta, odnosno dok dobiju lijepu svijetlo smečkastu boju. mogu se jesti odmah ali bolje je za želudac kad se malo ohlade
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar