SASTOJCI
*2 kom (230gx2) pilećih prsiju (bez kože i kosti)
2 žličice ulja / ili ulje u spreju
2 žličice Vegete
1/4 žličice Crnog mljevenog papra
1 žličica češnjaka u prahu
1 žličica sušenog origana
1/4 žličice Slatke mljevene paprike
po želji i 1/4 Ljute mljevene crvene paprike
PRIPREMA
1. Pećnicu zagrijati na 210°. Pileća prsa, dva komada, nauljiti, posipati mješavinom navedenih sastojaka (ljutinu smanjite ako želite, kombinirajte začine po svom ukusu), te dobro utrljajte sa svih strana.
Pecite u vatrostalnoj posudi, 10-12 min s jedne strane, okrenite, još 10-12 min s druge strane.
I gotovo. Sačekajte 5 min i poslužite.
2. *da nebi bilo zabune s ovim mesom, dva komada…? Trebaju Vam pileća prsa od oko 500g u komadu, kad maknete kost&kožu dobivate ta dva komada.
Ako komad prsa važe oko 170g dovoljno je peći po 8min sa svake strane. Ako teži oko 290g peće se po 15min sa svake strane; kako bi bili sigurni da je meso pečeno, napravite mali prerez na najdebljem djelu mesa, ono mora bi bijelo i neprozirno a ne roskaste boje.
3. Važno je peći na visokoj temperaturi kraće vrijeme da bi pileća prsa ostala sočna a ne da budu suha ako bi smanjili temperaturu i duže pekli.
Izvor: coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar