Sastojci
-500 gr lisnatog tijesta
-100 gr maslaca
-300 gr mljevenih oraha
-brasno za posipanje
Agda
-1 l vode
-1 kg secera
Priprema
Orahe sitno samljeti. Maslac rastopiti na pari. Lisnato tijesto posuti brasnom i tanko razvaljati, debljine oko 2mm. Cijelu povrsinu premazati rastopljenim maslacem a zatim posuti orasima, isto tako po cijeloj povrsini.
Zarolati i pri tome tijesto blago vuci prema sebi, kako ne bi bilo praznina. U suprotnom ce orasi ispadati.
Ostar noz umociti u mlaku vodu, i ruzice njezno rezati promjera 2cm(po zelji mogu i vece). Pri svakom narednom rezanju, potrebno je noz umociti u vodu. Izrezane ruzice redati u maslacem podmazanu tepsiju.
Peci u prethodno zagrijanoj rerni na 150 °C oko 20-25 min. Za to vrijeme pripremiti agdu. U odgovarajucu posudu nasuti 1l vode i 1kg secera. Neka vrije (od trenutka vrenja!) 9-11 min. Pustiti da blago ohladi, neka bude mlaka. Mlake ruzice preliti mlakom agdom. Ukusnije su kad dobro ohlade, tako da je bolje da prenoce.
Prijatno. 😉
Posluživanje
Posluziti uz soljicu crne kafe. :)
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
srijeda, 23. ožujka 2016.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar