subota, 16. travnja 2016.

NAJBOLJI TURSKI KRUH KADA PROBATE OVAJ RECEPT ČESTO ĆETE GA SPREMATI

Ovaj je Kruh mekan kao dusa…. Kao moje drage Cool Prijateljice. Svima vama posvecujem ovaj divan Univerzalan recept :) Ostanite takve kakve ste….
Sastojci
Osnovno
900 gr Brasna
550 ml tople Vode
1 kocka Kvasca/Germe (ili 2 vrecice suhe)
1 kasicica secera
3 kasicice soli
3 kasike maslinovog ulja
za radnu povrsinu



 
po potrebi griz
po potrebi brasno
za premazivanje
1 Jaje
pola kasicice Secera
1 Kasika maslinovog ulja

Priprema
1.
Brasno promjesati sa soli
2.
U vodi sa kasicicom secera razmutiti germu/Kvasac i ostaviti na 15 min.
3.
U brasno dodati maslinovo ulje
4.
Sad dodati uzasli kvasac
5.
Umjesiti mekano ne ljepljivo tjesto (po potrebi dodati jos malo brasna)
6.
Ja mjesam sa mikserom, spiralnim nastavcima
7.
Ostaviti cca. 30 minuta
8.
Kad je nadoslo, istresti tjesto na radnu plocu koja je posuta sa grizom i brasnom
9.
Podjeliti na dva djela – nije potrebno vise mjesiti tjesto
10.
Sad od svakog komada tjesta formirati krug promjer cca. 25 cm, tako da ga sa prstima spljostite lagano
11.
Prebacite oba dva kruha na pleh oblozen papirom i ostavite dizati jos 15 minuta
12.



Sad uronite drsku kuhace u maslinovo ulje i napravite/utisnite mustru na kruhovima kao kad baklavu rezete
13.
Pomjesati jaje sa secerom i kasikom maslinovog ulja i premazite preko kruha
14.
Sad pospite sa sjemenkama po zelji
15.
Stavite peci u zagrijanoj rerni na 250 Stupnjeva od prilike 10 Minuta.
16.
A poslje pet minuta pecenja, uzmite 100 ml vode i prospite na dno rerne, i odmah zatvorite vrata ispecite dok ne dobije zlatnu boju.
Tako ce vam biti korica hrkavija a i kruh ce bolje narasti
17.
U slast vama :)
Posluživanje
Mozete u ovoj kruh kad ste ga formirali i stavili na pleh sa nozem ubockati rupice i u te rupice staviti masline. A mozete i Feta sir stavljati u rupice. Ja ovaj turski krug uvijek ljetni pravim, kad je sezona rostilja izvrstan je…
Prijatno vama !!

0 komentari:

Objavi komentar

 

Domaćica Template by Ipietoon Cute Blog Design