subota, 23. travnja 2016.

SLADOLED BOLJI NEGO U RESTORANIMAA PRAVITE GA KOD KUĆE OČAS POSLA

Sastojci
6 zumanjka
250 gr secera
2 zlicice naribana korice neprskanog limuna
1 dl svezi procedjeni sok od limuna

1/2 Litre slatkog vrhnja ( umucena u slag )




Priprema:
Zumanjke na pari mutiti dok ne pobele i neuvecaju volum, pa dodati secer, limunov sok, koricu limuna, miksati dok smesa nepobeli i nezgusne se. Ukloniti sa vatre i ohladiti. U ohladjeno dodati slag od slatkog vrhnja ( prethodno ulupanu slatko vrhnje/slatka pavlaka ). Sve sjediniti Kremu za sladoled pretresti u odgovarajucu posudu. Ja sam kremu stavila u posudu koju sam prekrila pek-papirom. Odgore sam prekrila alu-folijom. Htela sam da prikazem na koji drugi nacin mozete
zamrznuti ovaj sladoled ako nemate plasticnih posuda za zamrzavnje sladoleda.

U zamrzivac na nekoliko sati. Posle 3 h izvaditi sladoled napolje iz zamrzivaca. Izmiksati smesu i vratiti ponovo u zamrzivac. Vadjenjem smese iz friza i miksanjem dobija se fina krema. Izmiksajte 1-2 puta u toku dok se nestisne. Savet !! Pred posluzivanje posudu sa sladoledom izvaditi iz friza da sladoled se opusti. Svaki put kad ocete oblikovati kuglu sladoleda zaronite zlicu za sladoled ( specijalna zlica namenjena za sladoled ) u vrelu vodu ili ispod mlaza vrele vode ( ako je potrebno uronite jos jednom ili dvaput ), sa mokrom i toplom zlicom zavacamo kremu i u krug okrecemo zlicu oblikujuci kuglu. Lagano zlicu potresti da sladoled klizne iz zlice u tocir od kesa ili u desertnu casu.

0 komentari:

Objavi komentar

 

Domaćica Template by Ipietoon Cute Blog Design