POTREBNO:
Za biskvit:
4 bjelanjka
4 žlice šećera
4 žlice glatkog brašna
Za vanilin kremu:
1/2 l mlijeka
4 žumanjka
2 jaja
2 žlice gustina
2 žlica brašna
2 vrećice vanilin šećera
12 dag margarina
Za kremu jagoda:
1/2 kg jagoda
3 žlice šećera (ako su jako kisele, možete staviti i koju žlice više)
2 dl vode
2 vrećice preljeva za torte
I još:
2 dl vrhnja za šlag
jagode gratis
PRIPREMA:
Za biskvit odvojiti žumanjke od bjelanjaka pa miksati bjelanjke dok ne postanu čvrsti snijeg. Tada postepeno umiksati šećer i brašno. U namašćen i pobrašnjen lim (30x40cm) premazati biskvitnu smjesu i peći u pećnici na 180ºC 15 min. Pečeni topli biskvit (koji će biti dosta tanak) izbockati vilicom i preliti sa oko 1,5 dl mlijeka. Pustiti da se ohladi.
Za vanilin kremu miksati žumanjke, jaja, šećer i vanilin šećer dok ne postanu pjenasti i svjetlo žuti. Dodati brašno, gustin i 1 dl mlijeka. Ostatak mlijeka staviti da zakuha pa u kipuće mlijeko polako uliti smjesu od jaja i uz miješanje kuhati dok se krema ne zgusne. (4-5 min) U ohlađenu kremu umiksati dobro izrađen margarin. Napomena! Kremu treba hladiti uz povremeno miješanje jer će se u protivnom na vrhu stvoriti korica od koje će kasnije u kremi biti nezgodni komadići 😉
Za kremu od jagoda, jagode oprati i nasjeckati na manje komade, vilicom ili gnječilicom ih malo izgnječiti, dodati preljev za torte razmućen u 2 dl vode pa sve skupa zakuhati. Kada masa od jagoda provrije, maknuti s vatre i nekoliko minuta ohladiti.
Na hladan biskvit izliti smjesu od jagoda i pustiti da se potpuno ohladi i stisne. Potom premazati vanilin kremu i po želji šlag. Jagode za dekoraciju i to je to
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar