utorak, 24. svibnja 2016.

NE MOŽE A DA NE USPIJE NAJBRŽI RUČAK GOTOV ZA 20 MINUTA

Sastojci
2kg Krumpira (sve sorte koje se brže kuhaju )
2 žlice soli

Priprema



1.
Pola krumpira skuhajte ( cca 1 kg:) pa protisnite kroz presu za krumpir. Nikako ga nemojte pirirati, jer ce vam masa biti ljepljiva.
2.
Drugu polovicu izribajte na najsitnijoj trenici i dobivenu masu dobro ocijedite krpom na koju ste privezali kuhaču tako da vam ocijeđeni krumpir bude potpuno suh.
Nastojte da vam vlakna krumpira kojeg ste izribali bude vrlo suha, jer ćete u protivnom imati vrlo ljepljivu smjesu, koja ce biti komplicirana za oblikovanje knedli.
Ako vam se ipak dogodi da je masa premekana, dodajte malo kupovnog krumpirovog ili kukuruznog škroba.
3.

Masu koju ste dobili, raširite da tepsiju da vam se još lagano prosuši.
Dobivenu vodu od ribanja krumpira ostavite neko vrijeme da se smiri i da škrob od krumpira sjedne na dno posude.
Kad se voda izbistrila, lagano ju prolijte, pazeci pritom da sačuvate dobiveni bijeli talog, odnosno škrob.
4.
Prosušeni, naribani i osušeni krumpir dodajte u kuhani i ispasirani i dodajte procijeđeni škrobni talog, pa umijesite rukama jednoličnu smjesu.
Posolite po želji.
Pripremite kockice kruha i špeka za nadjev.
5.
Od dobivene mase oblikujte knedle i spuštajte u kipuću vodu.
Ja sam ove knedle punila krutonima i kockicama špeka.
Punite također i kockicama suho prepečenog kruha.
Voda ne smije ključati, nego samo lagano kipjeti.
Kad ste ubacili i posljednju knedlu, kuhajte oko 10-15 minuta i ne poklapajte lonac

0 komentari:

Objavi komentar

 

Domaćica Template by Ipietoon Cute Blog Design