Dobro spremljeni šampinjoni zaštitno djeluju protiv uzročnika tuberkuloze, tifusa, pa čak i protiv zloćudnih bolesti…
SASTOJCI
700 g šampinjona (velikih)
200 g šunke
100 g sira
3 velike žlice milerama
1 jaje
1 manja glavica kapule
2 češnja češnjaka
malo: peršina u prahu
maslinovog ulja (za dinstanje)
vegete (za smjesu)
PRIPREMA
1.
Očistiti gljive (ne prati)
2.
Peteljke gljiva odvojiti od klobuka i usitniti
3.
Klobuke šampinjona poslagati u pek papirom obloženu tepsiju te ih puniti smjesom koju smo pripremili
4.
Smjesu napraviti tako da kapulu i češnjak prodinstamo na maslinovom ulju, dodamo im šunku rezanu na kockice i peteljke gljiva koje smo prethodno usitnili
5.
Dinstamo 10 minuta, dodajemo malo vegete, peršina u prahu i pustimo smjesu da se prohladi
6.
U prohlađenu smjesu dodajemo sir rezan na kockice, mileram i 1 jaje
7.
Sve dobro sjedinimo i punimo klobuke šampinjona
8.
Po punjenim šampinjonima naribamo malo sira i stavimo ih peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C oko 20 minuta
9.
Servirati vruće sa proljetnim risottom
Dobar tek!!!
Punjeni šampinjoni u divnoj izvedbi moje vjerne isprobavačice i drage prijateljice Lp-l-t-mame…
Super izvedba moje drage Ruže123…
Vrlo primamljivi šampinjoni u izvedbi drage MireLi...
http://www.coolinarika.com/
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar