Sastojci
1 manje pakovanje gotove jufke ili 7 kom meni trebalo
2 kom pilećeg filea/ ili po potrebi-izrezati na kockice
1 glavica luka-sitno izrezati
1 čen bijelog luka-sitno izrezati
1 kom. crvena paprika- izrezati na trakice
1 kom zelena paprika-izrezati na trakice
1 kom mrkve-izrezati na kockice
1 manja šoljica graška-skuhanog
1 kom krompira-skuhati/izrezati na kockice
1/2 pakovanja gljiva
sol, biber, vegeta,kumin,bosiljak, majčina dušica
2 kaš paradajz pirea
malo crvene paprike
BEŠAMEL UMAK:
3 dl mlijeka
1 kašika brašna
malo soli, bibera, muškatnog oraščića
1 komadić maslaca
naribanog sira edamera ili parmezana
komadići sira edamera-staviti na bešamel
Priprema
1.
Prvo skuhati grašak, mrkvu i krompir. U dubokoj tavi prodinstati sitno isjeckan luk i bijeli luk, dodati piletinu izrezanu na kockice i dinstati sa lukom Dodati papriku, crvenu i zelenu i na kraju gljive izrezane na listiće.Dinstati sve , dok nestane tečnosti Skloniti sa šporeta i staviti sa strane.Kuhani grašak, mrkvu izrezanu na kockice i krompir dodati u tavu sa ostalim povrćem.Začiniti i sve dobro promiješati.
2.
Napraviti bešamel umak od brašna i mlijeka, dodati mu začine i naribani sir.
3.
Uzeti jadnu koru jufke, prepoloviti je i staviti na zdjelicu,(od pudinga) napraviti udubljenje u zdjelici a okolo će biti ostatak jufke koji će se poslije saviti.Jufku premazati sa uljem.U sredinu jufke staviti nadjev, (3 kašike) zatim predaciti dio jufke sa gornje strane prema sredini , prebaciti donji dio jufke prema sredini.zatim sa jedne i druge strana, da dobijete jedan fino smotani paketić.Staviti ga u podmazanu tepsiju.Tako uraditi i sa preostalim jufkama i nadjevom, dok se sve utrroši.
4.
Složene kebabe u tepsiji prelijemo sa bešamel umakom, stavimo po komadić sira i stavimo u rernu da se peće, na 200 C dok fino porumeni.Peće se nekih 35 min.Izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohlani.
Posluživanje
Poslužiti sa sezonskom salatom. Prijatno!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar