Sastojci
Bijela krema
8 dcl mlijeka
240 g šećera
110 g gustina
2 vanilin šećera
2, 5 dcl slatkog vrhnja
1 želatina fix (po želji)
Čokoladna krema
2,5 dcl slatkog vrhnja
200 g tamne kuverture
I još
petit keks
čokoladno mlijeko za namakanje keksa
3 mala pakovanja kroasana (čokolada)
sok od naranče za namakanje kroasana
za ukrašavanje
1 šlag krema od vanilije
Priprema
1.
Prvo skuhati bijelu kremu: od mlijeka odvojiti par žlica da se umuti gustin, a preostalo mlijeko staviti kuhati skupa sa šećerom.
Kad provre dodati razmućeni gustin, uz par minuta mješanja kuhati na laganoj vatri.
Dodati vanilin šećer.
Ostaviti da se ohladi,prekriveno sa prozirnom folijom da se ne bi stvorila korica.
U ohlađenu kremu dodati slatko vrhnje koje ste prethodno umiksali u šlag.
Po želji se može dodati želatina fix, ako volite čvrste kreme.
2.
Za ganache staviti slatko vrhnje da se grije, pa u njega umješati kuverturu, mješati dok se ne otopi , pa i ovu kremu staviti na hlađenje.
Kad se ohladi mikserom je umutiti par minuta
3.
Na manju tacnu slagati petit kekse umočeno u toplo čokoladno mlijeko, pa jedan dio bijele kreme-premazati u tankom sloju čokoladnom kremom-poredati kroasane namočene u sok od naranče-opet pokriti čoko.kremom-bijela krema-šlag krema ( po želji, može i bez nje)- pa opet na vrh čokoladna krema.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar