utorak, 30. kolovoza 2016.

DALMATINER !

Svi vole sočne, kremaste kolače…pa, evo još jedan takav da se nađe u "tekici omiljenih".......!!!!:-

SASTOJCI
Bijeli biskvit
•  5 bjelanjaka
•  5 žlica šećera + 1 vanilin šećer
•  5 žlica brašna
•  1 i 1/2 žlica ulja
•  1/2 praška za pecivo



Crni biskvit
•  5 žumanjaka
•  5 žlica šećera + 1 vanilin šećer
•  5 žlica brašna
•  2 žlice kakaa
•  1 i 1/2 žlica ulja
•  1 dl mlijeka
•  1/2 praška za pecivo

Krema
•  1 l mlijeka
•  3 komada pudinga od čokolade
•  1 žlica kakaa
•  2 žlice Gustina
•  6 žlica šećera + 1 vanilin šećer
•  1 - 2 žlice ruma
•  250 g margarina

Ostalo
•  1/2 l slatkog vrhnja
•  naribana čokolada (za ukrašavanje)

Preljev za biskvit
•  1/2 l mlijeka
•  5 žlica šećera + 1 vanilin šećer



PRIPREMA
Izraditi oba biskvita te u namazanu tepsiju promjera 38 X 24 cm prvo stavljati žlicom bijele hrpice cik-cak a onda crni bikvit lagano izlijevati između bijelih hrpica (ovaj biskvit je rijeđi zbog 1 dl mlijeka!).
Peći u zagrijanoj pećnici oko 40-tak minuta na 180 C.
Vrući biskvit politi sa toplim preljevom od mlijeka i šećera. Ohladiti !
Kremu pripremimo tako da skuhamo puding spojen sa šećerom, Gustinom, vanilin šećerom i kakaom, ohladimo i dodamo dobro izrađen margarin te pred kraj malo ruma.
Kramu staviti preko hladnog kolača, gore istučeno slatko vrhnje i naribati čokoladu za kuhanje.

POSLUZIVANJE
Umjesto slatkog vrhnja može se staviti čokoladna glazura ili samo posipati 100 g kokosa, super kombinacija, isprobano!!
U bijeli sirovi biskvit mogu se umetnuti očišćene višnje (1-2 komada), super izgleda kada se kolač reže a, naravno, jako je fino!!

Izvor: http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar

 

Domaćica Template by Ipietoon Cute Blog Design