Sastojci
3 kg šljiva
1 kg šećera
1-1,5 dl ruma
Priprema
1.
Šljive dobro oprati, očistiti od koščica te razdvojiti na polovine pa poslagati na dublji lim za pečenje
2.
Posipati šećerom , lagano promiješati, te staviti u pećnicu zagrijanu na 200-220°C i peći 2 do 2, 2 sata. Povremeno malo promiješati.
3.
Kada je postignuta željena gustoća, umiješati rum te puniti u vruče staklenke. Staklenke odmah zatvoriti i staviti ih u toplu pećnicu da se ohlade do idućeg dana.
Napomena: Ako želite manje slatki džem smanjite količinu šećer, a ako želite da vam džem bude rjeđi, skratite vrijeme pečenja. Primjena ovog izvanrednog džema, čija osebujnost su i kožice od šljiva, je zaista raznovrsna
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar