srijeda, 31. kolovoza 2016.

KOMBINACIJOM NAJBOLJI TORTI NASTALA JE OVA LJEPOTICA SA MJERAMA NA KAŠIKE

Sastojci
Braon korica
5 belanaca
5 kasika secera
1 kesica pudinga od cokolade
Zuta korica
5 belanaca
5 kasika secera
1 kesica pudinga od vanile
Bela korica
5 belanaca
5 kasika secera
3 kasike gussnela
Fil
15 zumanaca
10 kasika secera
10 kasika brasna (punih)
1 l mleka
1,5 margarin



400g nesquika
300g krem slaga

Priprema
1.
Braon korica:
Umutiti 5 belanaca i 5 kasika secera u cvrst sneg i lagano dodati prah pudinga  od cokolade.Ispeci koricu.
2.
Zuta korica:
Umutiti  5 belanaca i 5 kasika secera u cvrt sneg i lagano dodati prah prah puding od vanile.Ispeci koricu.
3.
Bela korica:

Umutiti  5 belanaca i 5 kasika secera u cvrt sneg i lagano dodati 3 kasike gustina.Ispeci koricu
4.
Fil:
15 zumanaca umutiti sa 10 kasika secera,pa dodati 10 kasika brasna i 2 dcl mleka.Sve to zakuvati u 8 dcl mleka.U vruce umesati 200 g nesquika, a kada se sve ohladi dodati margarin,izmiksati i dodati jos 200 g nesquika   Posebno umutiti 300 g slaga sa 3 dcl mleka.
5.
Korice peci u plehu 25×30 oko 15 min na 180C.  Redosled slaganja: bela kora,fil,slag,zuta kora,fil, slag,braon kora,fil,slag.  Jos samo da napomenem da ce se korica pokupiti ako se prepece.Meni je znak da je gotovo kada vidim da je pocela da se odvaja od stranica pleha.

1 komentari:

  1. fil je bolje ovako spremiti 15 žumanaca i 10 kašika šećera skuhati na pari kad se zgusne dodati 200 g neskvika izmešati i ostaviti da se ohladi, 10 kašika brašna razmutit sa 2dcl mleka a 8 dcl mleka sa 50g margarina staviti da se kuha kad prokuha dodati brašno i kad se zgusne staviti da se hladi umtiti ostatak margarina dodati ohlađena žžumanca umutiti pa dodati fil od brašna pa dobro umutiti pa dodati još 200 g neskvika umutiti pa filovati tortu ovako je fil blji jer su žumanca kuhana i fil je ukusniji

    OdgovoriIzbriši

 

Domaćica Template by Ipietoon Cute Blog Design