Sastojci
400 ml slatkog vrhnja
50 g šećera u prahu
2 žličice instant kave u prahu
1 Vanilin šećer Dolcela
2 bjelanjka
50 g šećera
60 g popečenih Badema u listićima Dolcela
50 g strugotina čokolade (listići)
Priprema
1.
Slatko vrhnje miješajte električnom miješalicom u šlag, umiješajte šećer u prahu, fino mljevenu instant kavu i vanilin šećer.
2.
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg i uz miješanje dodajte šećer te miješajte dok se ne otopi. Pomiješajte smjesu bjelanjaka i šlaga.
3.
Duguljasti, visoki kalup (25x10x6 cm) obložite papirom za pečenje i izlijte pripremljenu smjesu. Pospite dijelom listića badema i čokoladnih strugotina. Prekrijte ostatkom smjese i pospite po površini.
4.
Kalup zatvorite prianjajućom folijom i ostavite u zamrzivaču najmanje 6 sati. Izvadite iz zamrzivača oko 15 minuta prije posluživanja i ostavite u hladnjaku.
Posluživanje
Poslužite na tanjur tako da slastica bude odmrznuta, ali hladna.
Savjet
Poslužite uz hrskave bademove kekse.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar