srijeda, 28. rujna 2016.

BABOVKA! DOMAĆE JE DOMAĆE...


mek, sočan i lagan... kako bi moji rekli "kao kupovni"... što me uvijek razljuti, ali to je u biti komplement za njih, a za mene teška uvreda ali znam što hoće reći- da je SUPER...
SASTOJCI
4 jaja
200 g šećera
1 dl ulja
1 dl tople vode
1/2 praška za pecivo


  200 g brašna
1 vanilin šećer
korica od limuna
2 žlice kakao

PRIPREMA
1.
Odvojimo bjelanjke od žumanjaka.
Od bjelanjaka izmiksamo čvrsti snjeg.  U drugoj posudi izmiksamo 150g. šećera, 4 žumanjka, vodu i vanilin šećer u pjenastu masu. Dodamo brašno pomješano sa praškom za pecivo, naribanu koricu limuna, ulje, a na kraju snjeg od bjelanjaka.
2.


  1/3 smjese odvojimo, u nju sipamo kakao i 50 g šećera te izmješamo mikserom ili pjenjačom da se sve sjedini.
U namazan i brašnom posut kalup za kuglof ljevamo naizmjenice svjetlu i tamnu smjesu, ili izlijte prvo svjetlu smjesu, pa u nju ljevajte tamnu i sa vilicom blago promješajte da dobijete šare.
3.
Pećnicu zagrijte na 180°C i pecite cca 40 minuta. Izvadimo iz modle i pospemo obilno šećerom u prahu ili napravimo glazuru od čokolade i cijeli ohlađeni kuglof premažemo sa njom.

0 komentari:

Objavi komentar

 

Domaćica Template by Ipietoon Cute Blog Design