utorak, 27. rujna 2016.
BARANA PAPRIKA ZA ZIMU...KAŽE MUŽ ISTE KAO U RESTORANU
Sastojci
Zimnica
2 kg crvene mesnate parike
200 ml ulje
1/2 lit vinsko sirce
250 ml vode
1 ruka secer
so po ukusu
Priprema
1.
Parike dobro operite, ocistite od drske i dobro istresite od semena
2.
Stavit eu serpu sve druge sastojke da uvriju.
3.
Smanjit evatru, da polako vri i spustajte paprike da se baru samo na 2 min.
4.
Stavljajte parike na cedaljku.I kada ste obarili paprike, i malo se ohladili, poredgajte ih u tegle.
Polijteih s marinadom, gdje su se kuhale i ostavite tegle otvorene, preko noci.
5.
Sledece jutro dospite jos malo od marinade,(jer ce preko noci da parike upiju) da su tegle do vrha puni i zatvorite tegle, do zime
6.
Dobar tek
Posluživanje
Ovo je doza za 2 kg paprike al se kod nas uvjek pravi vise doza jer nam je to malo
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar