Sastojci
10 glavica crvenog luka
1 glavica češnjaka
2 kg paprike
1 kg rajčice
1,5 kg mladog grada
2-4 ljuta feferona
3 dl ulja
3 žlice šećera
2 žlice soli
1 dl alkoholnog octa
manje od pola vrečice konzervansa
Priprema
1.
Pripremiti sve sastojke mladi grah skuhati u slanoj vodi, luk sitno narezati a papriku i oguljene rajčice narezati na kockice
2.
Na ulju pržiti luk dok ne postane staklast, zatim dodati papriku , pa sitno nasjeckane feferone i na kraju rajčice te sve pirjati oko pola sata
3.
Nakon toga dodati protisnuti češnjak, sol i šećer i na kraju kuhani mladi grah ,sve dobro promiješati, dodati ocat i prokuhati još desetak minuta i na kraju dodati konzervans.
4.
Puniti u oprane, osušene i vruće staklenke i čvrsto zatvoriti poklopcima, prethodno namočenima u alkohol
5.
Iako pasterizacija nije obvezna ja to ipak radim. U veću posudu staviti kuhinjsku salvetu i po njoj poslagati staklenke ali tako da se ne dodiruju. Zatim posudu napuniti vodom, visine od 2-3 cm ispod vrha staklenki. Sve zajedno pokriti drugom salvetom i staviti na štednjak. Zagrijavati na laganoj vatri sve dok voda ne počinje šumiti a zatim tako ostaviti 5 – 10 minuta.
6.
Skinuti polako sa štednjaka i ostaviti pokriveno 24 sata dok se sve potpuno ne ohladi.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar