Sastojci
1 paket kora za savijače
350 g samljevenih oraha
1 šalica maslaca
1 žličica ekstrakta vanilije
1 žličica mljevenog cimeta
1 šalica vode
1 šalica šećera
pola šalice meda
Priprema
Baklava (desert),
Specijalitet turske kuhinje
Pomiješati orahe i cimet. Na dno lima stavljati kore i to tako da se svaka kora poprska rastopljenim maslacem, a svaka druga se pospe orasima.
Na vrh staviti dvije kore, preliti maslacem i oštrim nožem izrezati trokute ili kvadrate. Staviti u zagrijanu pećnicu i peći otprilike 50 minuta dok baklava ne dobije zlatnožutu boju. Dok se baklava peče napravi se umak za prelijevanje.
Šećer i voda se kuhaju tako dugo dok se ne dobije žitka smjesa. Makne se s vatre i doda se ekstrakt vanilije i med, dobro se izmiješa i prelije preko vruće baklave.
Prije posluživanja dobro ohladiti.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar