srijeda, 28. rujna 2016.

ODLIČNE ŠNICLE U SOSU OD BIJELOG LUKA PLUS KROMPIR SPECIJAL


Sastojci
500 gr curecih, ili po vasoj zelji, bilo kojih snicli bez mnogo masnoce
100gr brasna
po ukusu soli, bibera, vegete
1 glavica belog luka



ulje za przenje
za prilog
500 gr brasnastog belog krompira
po 2 kasike soli i brasna
ulje za przenje

Priprema
1.
Snicle lepo istuci da budu tanje, posoliti ,pobiberiti , dodati vegetu po ukusu i uvaljati u brasno
2.
isprziti ih , svaku po minut -dva sa obe strane da porumene. Ostaviti sa strane.
3.


  U manju tepsiju sipati 0,5 dcl ulja, i dodati malo od ulja u kome su se przile snicle, pa proprziti ociscen i naseckan beli luk. Dodati kasiku, dve brasna koje je ostalo od przenja snicli,promesati i naliti toplom vodom, sipati 3 , 4 decilitra,da se dobije lep, vise tecan sos
4.
Sad staviti tepsiju sa sniclama u rernu, ukljuciti na 250 stepeni, kad se zagreje smanjiti na 200,pa peci snicle desetak,petnaest  minuta, ne vise.Ako su junece, trebace ipak koji minut duze.
5.
Krompir ocistiti i iseci na kocke. Kuvati u posoljenoj vodi dok  ne bude upola skuvan. Ocediti, posuti solju i brasnom, pa baciti na vrelo ulje kao kad przite pomfrit. Kad porumeni, izvaditi i sluziti uz natur-snicle iz rerne.

0 komentari:

Objavi komentar

 

Domaćica Template by Ipietoon Cute Blog Design