nedjelja, 25. rujna 2016.

PJENASTA DELICIJA ZBOG KOJE ĆETE BITI NA OBLAKU… recept

Sastojci

kora
8 bjelanjaka
8 žlica šećera
8 žlica brašna
1/2 praška za pecivo



fil
1/2 l mlijeka
8 žumanjaka
2 želatine
1/2 l slatkog vrhnja
100 g krupno ribane čokolade za kuhanje
150g šećera



Priprema
1.
Za koru izmutiti bjelanjke sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo te peći u podmazanom plehu 30 min na 200 stupnjeva.
2.
Kad je kora pečena preliti je s 1dcl vrelog mlijeka i pustiti da se hladi
3.
Za fil namočiti 2 želatine u malo hladne vode



4.
1/2 l mlijeka zakuhati, a žumanjke i šećer pjenasto izmutiti te preliti s vrelim miljekom i ne dopustiti da zakuha nego malo držati na vatri da se jaja skuhaju
5.
S tim vrelim preliti želatinu i pustiti da se ohladi (da bude mlako)
6.
Izmutiti 1/2l vrhnja u šlag, te dodati u šlag smjesu od želatine, jaja i mlijeka, dodati krupno ribanu čokoladu
7.
Preliti koru tom smjesom te kolač staviti u frižider na par sati da se stisne.

0 komentari:

Objavi komentar

 

Domaćica Template by Ipietoon Cute Blog Design