četvrtak, 29. rujna 2016.

PRAVI HIT....KOLAČ OD SAMO 3 SASTOJKA


Sastojci:
175 g tamne čokolade,


  7 jaja,
140g maslaca.

Priprema:
Rernu zagrejte na 130 stepeni. Pripremite kalup za tortu, namažite ga maslacem i obložite papirom za pečenje. Čokoladu izlomite na kockice i otopite na pari. Pred sam kraj, kada je čokolada rastopljena, umešajte na kockice isečen maslac, mešajte dok se ne rastopi. Odvojite žumaca od belanaca i u jednoj posudi penasto umutite žumanca i dodajte im, lagano mešajući, ohlađenu smesu čokolade i maslaca.

  U drugoj posudi ulupajte čvrst sneg od belanaca, i kašiku po kašiku dodajte u prethodno pripremljenu smesu nežno mešajući dok smesa ne postane homogena. Smesu izlijte u pripremljeni kalup i pokrijte folijom. Kalup stavite u veću posudu za pečenje i napunite je vrućom vodom do pola kalupa. Pecite 25 minuta, nakon čega bi sredina torte trebalo da bude mekana, a površina obložena hrskavom koricom. Nakon pečenja, tortu ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu, pospite šećerom u prahu, isecite toplim nožem i poslužite uz lagano ulupanu slatku pavlaku ili sveže jagode ili maline.

0 komentari:

Objavi komentar

 

Domaćica Template by Ipietoon Cute Blog Design