srijeda, 26. listopada 2016.

ČOKOLADNE KOCKE BEZ PEČENJA… deca ih obožavaju, stariji ne mogu da im odole…


5 kora za rozen tortu (u pakovanju ih obično ima od 7-10 u zavisnosti od proizvodjača, tako da će vam nešto od kora ipak ostati za neki drugi recept)

Za fil:
150 gr margarina
300 ml vode
200 gr crne čokolade za kuvanje
200 gr Plazma keksa


  200 gr mlevenih oraha
50 gr šećera u prahu


Stavite vodu u šerpicu i sačkajte da provri, zatim u nju sipajte prah-šećer, margarin, čokoladu. Sačekajte da se sve otopi i lepo izmeša pa onda u to dodajte Plazma keks i orahe. Dobijena smesa treba da bude i dalje tečna ali gusta.
Zatim filujemo kore, još toplim filom! Na jednu koru obično ide 5 velikih kašika fila, tako ćete imati dovoljno za filovanje 4 kore, preko poslednje, 5-te kore ne stavlja se fil.


  Svaku koru kad prekrijete filom i stavite novu koru preko nje , malo pritisnite prstima, onako da se slepe sa filom i korom ispod.

Preko poslednje kore ide glazura:
50 gr crne čokolade,
50 gr margarina,
malo mleka(3-4 kašike)

Sve zajedno istopiti na ringli na umerenoj temperaturi i dok je još toplo preliti preko poslednje kore. Posuti čokoladnim mrvicama radi dekoracije.
Seče se kad se ohladi.

0 komentari:

Objavi komentar

 

Domaćica Template by Ipietoon Cute Blog Design