petak, 21. listopada 2016.
JEDAN RECEPT VREDNI OD SVIH OSTALI...KROFNE KAKVE DO SADA NISTE PROBALI
Sastojci
Za tijesto
2 kom jaja
4 žlice šećera
1/2 kavene žličice soli
2 šalice za crnu kavu ulja
1 kesica suhog kvasca
1 limun ribana kora
1/2 l mlijeka
oko 1 kg glatkoga brašna tip 550
Priprema
1.
Mikserom umutiti jaja sa šećerom i soli. Uz stalno miksanje dodati ulje, zatim kvasac, ribanu koru limuna, te na kraju mlako mlijeko. Umiješati brašno a kada bude malo gušće staviti spiralne nastavke na mikser i dobro izjednačiti. Ostaviti dizati dok se ne udvostruči.
2.
Sada tijesto istresti na brašnjavu podlogu (ne treba ga mijesiti), razvući ga oklagijom (valjkom) na debljinu oko 5 mm. Vaditi oblikom krugove i na polovicu staviti marmeladu. http://www.coolinarika.com/slika/144791
3.
Preklopiti praznim krugom, prstima okolo dobro stisnuti i malo razvući te opet istim oblikom izrezati pravilan krug . Ostaviti odamarati dok se svo tijesto ne izreže. (Od tijesta koje ostaje između krugova ponovim ovaj postupak od početka tako da na kraju imam sve iste pokladnice)
4.
Pržiti u ulju kao i inače ( gornju stranu stavljati u ulje, poklopiti 1-2 min.) otklopiti te okrenuti na drugu stranu)
5.
Pečene vaditi na kuhinjski papir, posipati ih šećerom po želji i služiti.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar