ponedjeljak, 3. listopada 2016.
KORAK PO KORAK...NAJBRŽI KOLAČ KAD VAM GOSTI DOLAZE
POTREBNO JE
375 g margarina, 375 g šećera u prahu, 200 g čokoladnog krema, 200 g čokolade, 200 g seckanih prženih lešnika, kesica vanilin šećera, 850 g mlevenog keksa, 200 ml soka od pomorandže
ZA GRAZURU 300 g čokolade, 75 g margarina, kašika ulja, 2 kašike mleka, 50 g bele čokolade, umućeni šlag
PRIPREMA
Od margarina, šećera u prahu, čokoladnog krema, rastopljene čokolade, seckanih lešnika, vanilin šećera, mlevenog keksa i soka od pomorandže umesite ujednačenu smesu. Smesu oblikujte na tacni kao pravougaonu tortu.
Lagano zagrevajte izlomljenu čokoladu, margarin, ulje i mleko da se sve lepo ujednači.
Kad se smesa prohladi, premažite njome površinu torte, pa kad se glazura stegne, odozgo pospite rendanom čokoladom. Kolač isecite na kocke i poslužite s umućenim šlagom.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar