nedjelja, 23. listopada 2016.
LAGANA I UKUSNA VEČERICA I KADA SE OHLADI...
Sastojci
TIJESTO: 250 g oštrog brašna
120 g maslaca/margarina
2 jaja
prstohvat soli
malo pecilnog praška cca 1 1/2 žličica
NADJEV: 3 jaja
1 vezica zelenog dijela mladog luka
150 g kuhane šunke
40 g parmezana
1 kiselo vrhnje
3 kockice feta sira
malo bibera
3-4 kisela krastavca
Priprema
1.
Od navedenih sastojaka zamijesite prhko tijesto i neka odleži pola sata u frižideru
2.
Zeleni dio mladog luka nasjeckajte sitno,kisele krastavce i kuhanu šunku narežite na kockice,zatim pomiješajte sa kiselim vrhnjem,jajima,parmezanom , zdrobljenim feta sirom i biberom.
3.
Tijesto razvaljajte i obložite donjim dijelom kalupa za pite,na tijesto zatim istresite nadjev i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva cca 30-45 min ( ovisi o pećnici).
Posluživanje
Možete poslužiti uz zelenu salatu ako volite.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar