utorak, 4. listopada 2016.

OVA PITA JE NEŠTO NAJBOLJE OD KROMPIRA


Sastojci
800 g krumpira
200 g naribanog sira (ja sam koristila Grana Padano)
1 luk


  4 dl mlijeka
2 jaja
80 g maslaca
po želji sol, papar, bosiljak, origano i malo crvene mljevene paprike

Priprema
1.
Krumpir ogulite i naribajte. Luk nasjeckajte na sitno. U zdjeli istucite jaja, a maslac rastopite na laganoj vatri. U većoj zdjeli pomiješajte naribani krumpir, mlijeko, jaja, naribani sir, luk, otopljeni maslac i začine. Dobro promiješajte kuhačom da dobijete ujednačenu smjesu.
2.


  Smjesu izlijte u maslacem namazanu vatrostalnu posudu i pokrijte je aluminijskom folijom. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko sat vremena, a onda skinite foliju i zapecite još 10-ak min dok se ne stvori fina rumena korica.
3.
Režite na manje kockice i poslužite kao prilog uz salatu. Prijatno

0 komentari:

Objavi komentar

 

Domaćica Template by Ipietoon Cute Blog Design