Sastojci
50 dag kora za pite
30 dag mljevenog mesa
30 dag krumpira
2 luka
3 jaja
peršin
1 v.ž vegete
ulje,sol i papar
Priprema
1.
Na ulju popržimo sitno sjeckani luk i kada smekša dodamo mljeveno meso.Nakon 5 minuta dodamo ribani krumpir.Kratko popržimo,pa dodamo začine i peršin.Maknemo s vatre.
2.
U nadjv dodamo jaja i izmješamo u ujednačenu smjesu.Pravokutnu posudu nauljimo.Stavljamo po 2 kore i svaku poškropimo uljem.Između stavimo tanki sloj nadjeva.
3.
Ponavljamo postupak dok ne potrošimo sve kore i nadjev.Na vrhu neka budu kore.Gornju koru premažemo vodom i poprskamo uljem.Pitu prije pečenja narežemo na komade.
4.
Pečemo na 180 stupnjeva oko 45 minuta.
5.
Narežemo na komade i serviramo uz salatu ili žlicu kiseloga vrhnja.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar