srijeda, 26. listopada 2016.
PITA SA SJEVERA KOSOVA…EH ŠTO NISAM RANIJE IMALA OVAJ RECEPT…KAKO JE SAMO DOBRA
Sastojci:
– 500 gr brašna
– 700 ml vode
– 3 jajeta
– kašičica soli
– 300 gr kajmaka
Način pripreme:
Od brašna, jaja, soli i vode zamesiti testo gušće nego za palačinke. Rernu zagrejati na maksimalnu temperaturu, a rešetku podići na najvišu poziciju, odmah ispod gornjih grejača.
Tepsiju nauljiti, zagrejati, pa kutlačom sipati testo i ravnomerno rasporediti (kao palačinku), pa peći da porumeni. Izvaditi iz rerne, premazati kajmakom, pa odmah preliti novim slojem testa.
filija priprema
Vratiti u rernu da se ispeče, pa postupak ponavljati, sve dok ima materijala. Prilikom pečenja treba isključiti donje grejače u rerni.
Što više tankih slojeva testa ima, filija će biti lepša i ukusnija. Poslednju koru nije potrebno premazivati.
Pečenu filiju iseći na kocke i služiti vruće, a ukusna je i kad je hladna.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar