ponedjeljak, 7. studenoga 2016.

MEKANE PEKARSKE KIFLE...Isprobala sam puno recepata za kiflice, ali ovaj mi je najbolji!


Sastojci
Za tijesto
1 kg glatkog brašna
1 svježi kvasac
sol (po potrebi, otprilike jedna žlica)
2 žlice šećera
2 dl ulja


  oko 7 dl mlijeka
Preporuka za punjenje
25 dag salame (šunka u ovitku, kuhana šunka)
25 dag sira (gouda ili slično)
1,5-2 vrhnja
malo vegete (2-3 manja prstohvata)

Priprema
1.
Stavite kvasac, šećer i malo mlijeka da se dižu, a zatim zajedno s ostalim sastojcima zamijesite mekano tijesto.
2.
Ostavite tijesto pokriveno krpom da se diže na toplom. Nakon pola sata ponovno promiješati tijesto pa ostaviti još kojih pola sata da se diže, odnosno dok prilično ne naraste.


  3.
Tijesto zatim podijelite u 4 loptice, svaku razvucite i režite trokutiće te oblikujte kiflice.
4.
Slažite kiflice u nauljenu tepsiju ili na papir za pečenje te premažite jajem i uljem koje ste prethodno pomiješali. Pecite ih na 220 stupnjeva dok ne dobiju lijepu boju.
Posluživanje
Ove su kiflice odlične kad su prazne, fine su i s pekmezom, a ja najviše volim kad su punjene smjesom koju sam gore preporučila jer su od vrhnja još mekše. Izbor prepuštam vama! Dobar tek! :)

0 komentari:

Objavi komentar

 

Domaćica Template by Ipietoon Cute Blog Design