utorak, 1. studenoga 2016.

NE TREBA VAM NIKAKVO UMIJEĆE A PILETINA KAO IZ RESTORANA

Sastojci
potrebno je
500 g pilećeg filea
0,3 dl ulja
3 kašike senfa



2 kašike susama
1 kašika soja sosa
1 kašičica soli
malo bibera
2-3 čena bijelog luka

Priprema
1.
Pileće bijelo meso bez kosti isjeći na štapiće debljine 1 - 1,5 cm.
2.
Posoliti, pobiberiti i premazati senfom sa obadvije strane.
3.



U posudi za prženje zagrijati ulje pa staviti meso i pržiti na umjerenoj temperaturi dok ne dobije blago  rumenu boju. Dodati soja sos i 1/2 dl vode i dinstati još 15-ak minuta. Meso izvaditi na tanjir.
4.
Na istom ulju propržiti kratko susam, vratiti meso i još malo pržiti na laganoj temperaturi sa obadvije strane.
Na kraju dodati bijeli luk.
Posluživanje
Služiti uz pire krompir, rižu, bareno povrće ili prilog po želji

0 komentari:

Objavi komentar

 

Domaćica Template by Ipietoon Cute Blog Design