Potrebno:
-1 kg paprika (ja uvijek biram manje kad ih punim samo s mesom,ali za ovo jelo i ne moraju biti tako male,srednje)
-300gr fasiranog mesa
-4 krompira
-1 glavica crnog luka
-1 cehne bijelog luka
-1 mrkva
-zacini po zelji/a kod mene su..malo aleve paprike,curry,paradajz pire,so,persun..
Priprema:
-Paprike oprati,izvaditi sjemenke
-Krompir nasjeckan na sitne kosckice ,i meso, uprziti /izdinstati na ulju..zaciniti
-Puniti paprike smjesom,ako je kojim slucajem ostalo sta od fila slobodno puniti prazni prostor izmedju paprika
-Jos malo odozgor pouljiti po paprikama,naliti dva prsta vrele vode i prekriti folijom
-Staviti da se peku zatvorene jedno 40ak min,pa skinuti foliju da se jos malo ukrckaju
-Mogu se servirati s pavlakom,mada ih ja volim ovakve kakve jesu ,bez ikakvih dodataka sa strane ili preliva
Probajte,necete se pokajati
Pošalji ovo e-poštom
Blogiraj ovo!
Podijeli na usluzi Twitter
Podijeli na usluzi Facebook
0 komentari:
Objavi komentar